Ontstaan en groei

welkom fotoOver mezelf en het ontstaan van ‘t Letterhuis…:historiek1

Mijn naam is Annemie Van De Water. Ik ben geboren in 1965, gehuwd en mama van 4 kinderen.

In 1985 studeerde ik af als onderwijzeres en ik stond bijna 20 jaar voor de klas in de lagere school te Kasterlee.

In 1993 schreef ik me in voor een basiscursus kalligrafie bij Marion Stoffels te Geel en ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik had bij het zetten van de eerste pennenstreken: “Eindelijk, dat is het!”

 

De jaren nadien werd er veel geoefend en les gevolgd (gelukkig bij zeer goede docenten zoals Marion Stoffels, An Vanhentenrijk, Paul Melsen en Linda Truyers). Deelnemen aan workshops en stages in binnen- en buitenland was een openbaring en de kalligrafiemicrobe liet mij sindsdien niet meer los: “een gezonde verslaving!”

 

Wat aanvankelijk startte als hobby, groeide steeds meer uit tot passie voor fraaie lettervormen, pennen, materialen, taal, poëzie, compositie, kleur en harmonie. Het doorgeven van deze passie aan cursisten was meer dan 10 jaar  een zeer deugddoende ervaring. De veelzijdige wereld van de kalligrafie blijft een constante, boeiende ontdekkingsreis.

historiek2

Stilaan groeide het idee om een plek te creëren waar mensen rustig kunnen genieten van deze wereld, al dan niet bij het drinken van een kopje koffie, thee of een ambachtelijk abdijbiertje uit het poëziedorp Watou.Een plek waar je rustig de krant of een boek kon komen lezen en in contact kon komen met mooie woorden, originele kaarten en geschenken .

Na drie maanden intensief plannen en uitvoeren werd op 2 april 2004 ‘t Letterhuis geopend.

 

graag enkel ons in kadertje

Heel snel werd ’t Letterhuis een “ontmoetingsplek” ; een oase van rust, zelfs als alle tafels en stoelen bezet zijn.

Die rust ontstaat vanuit de innerlijke rust die René en ikzelf voelen, dankzij de talloze “deeksha’s” of eenheidszegeningen

( Oneness Blessings) en cursussen in India .

In 2007 ontving ik mijn eerste deeksha en werd meteen geraakt door de diepgang en wonderen die daarop volgden in mijn persoonlijke leven.

In 2008 reisde ik voor de eerste maal naar de Oneness University in Zuid –India  (www.onenessuniversity.org) en deeksha is voor onszelf, ons gezin een diepgaande manier geweest om steeds groeiende innerlijke rust, vreugde en liefde te ervaren in ons dagelijkse leven.

Hieruit ontstond:

  • De maandelijkse deeksha-avond op dinsdag( zie deekshapagina)
  • De Oneness trainer opleiding in 2010 om mensen in te wijden tot deekshagever, in 2014 als advanced Oneness trainer
  • Het organiseren en begeleiden van Oneness naar de Oneness University en aldaar vertalen voor Belgen en Nederlanders.
  • Het organiseren van Oneness cursussen en rituelen in ons land en in het buitenland: ivm gezondheid, rijkdom, band met het Goddelijke, ouderschap, overledenen,…
  • Een intense, vreugdevolle en wonderbaarlijke samenwerking met Monika Fitos uit Hongarije om samen enkele keren per jaar in ons land transformerende Oneness workshops aan te bieden.

rituelen

 

Wil je hierover meer weten en voelen? Lees even de info op de pagina deeksha en/of breng een bezoek aan ’t Letterhuis , waar we graag antwoorden op je vragen.

Wil je een cursus organiseren in jouw centrum, voor jouw groep mensen , neem dan even contact met ons op.

 

 

error: Content is protected !!