Etherische olie gebruiken tijdens corona?

Onze lesgeefster Ineke Mangelmans adviseert volgende olietjes die je in de Coronaperiode goed kan inzetten:

Als je graag met etherische olie werkt, kunnen de volgende olietjes je extra ondersteuning geven in deze Coronatijd.
- Mandarijn rood
- Mandarijn groen, deze is wat kruidiger, heerlijk fris.

Het helpt je om op het moment te blijven. Geen gezucht over hoe lang zal het nog duren. Niet het einde van de opgelegde maatregelen zijn belangrijk, maar ieder moment van deze periode. Mandarijn helpt je met de blijheid van een kind om je pad te gaan. Mooie olie voor mensen die steeds maar met het einde van deze periode bezig zijn en geen oog hebben voor de positieve dingen die er zeer zeker ook zijn. Doe het in de aromalamp en je hebt de geur steeds om je heen.

- Benzoë

Benzoë is de perfecte olie voor mensen met heel veel angst om het virus op te lopen. Benzoë in een voetbad doen als je opstaat . 4 druppels in een bak met lauwwarm water. Benzoë zet je met 2 benen op de grond, maar bovendien is het als een beschermend dekentje om je heen. De beetje plakkerige olie kun je met een schuursponsje uit je plastic bak verwijderen. Je kunt ook een aantal druppels in je bodylotion of olie doen.

- Rozenhout

Als je boodschappen gedaan hebt of je voelt dat je te dicht bij iemand geweest bent, of het voelt even niet helemaal lekker, doe dan 1 druppel rozenhout op je hand, wrijf de handen over elkaar en waaier met je handen om je lichaam heen. We noemen dat de olie in je aura zetten. Rozenhout reinigt nl. van storende energieën die om je heen blijven hangen. Als je thuis komt van boodschappen doen of een wandeling, is dat het eerste wat je kan doen, na het handen wassen.

- Neroli of oranjebloesem hydrolaat

Deze olie wordt ook wel de rescue onder de olietjes genoemd. Het is een heerlijke zoete rustgevende olie. Een fijne olie om bij in te slapen in deze periode. Het hydrolaat is makkelijk omdat je die kunt sprayen. Een paar keer sprayen op je dekbedhoes of laken en je slaapt heel diep en rustig, heel belangrijk vooral in deze tijd. 1 druppel neroli 10% ( is al verdund, omdat hij puur erg kostbaar is) kun je ook prima gebruiken.