ontstaan en groei

Als kind ben ik steeds geboeid geweest door “SCHRIJVEN”

MOOI schrijven en alles wat met letters en taal te maken had werkte als een magneet en zorgde voor een diploma onderwijzeres. Een job die ik bijna 20 jaar met veel deugd uitoefende in de lagere school te Kasterlee.

In 1993 schreef ik me in voor een basiscursus kalligrafie en ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik had bij het zetten van de eerste pennenstreken: “Eindelijk, dat is het!”

De jaren nadien werd er veel geoefend en les gevolgd. Deelnemen aan workshops en stages in binnen- en buitenland was een openbaring en de kalligrafiemicrobe liet mij sindsdien niet meer los: “een gezonde verslaving” is daaruit ontstaan.

Wat aanvankelijk startte als hobby, groeide steeds meer uit tot passie voor fraaie lettervormen, pennen, materialen, taal, poëzie, compositie, kleur en harmonie. Het doorgeven van deze passie aan cursisten was meer dan 10 jaar een zeer deugddoende ervaring. De veelzijdige wereld van de kalligrafie blijft een constante, boeiende ontdekkingsreis.
Stilaan groeide het idee om een plek te creëren waar mensen rustig kunnen genieten van deze wereld, al dan niet bij het drinken van een kopje koffie, thee of een ambachtelijk abdijbiertje uit het poëziedorp Watou.

Na drie maanden intensief plannen en uitvoeren werd op 2 april 2004 ‘t Letterhuis geopend. Onze visie: “laat de wereld maar even draaien en mensen rustig laten genieten en verstillen” leidde tot ongelofelijk fijne ontmoetingen en inspirerende gesprekken.

Het leek wel een “ONTMOETINGSPLEK” te zijn geworden voor mensen: genieters van lekkers en moois!

Het aanbod cursussen breidde zich uit:

Kalligrafie werd overgenomen door Linda Truyers en later ook door André Ooms.

Zelf heeft voor mij “VERSTILLING” en “GROEI” ( via 17x intensieve en langdurige opleidingen in India) geleid tot het begeleiden en inrichten van unieke MEDITATIECURSUSSEN. In groepen of in een individuele setting mensen weer “tools” geven om in de continu versnellende maatschappij in een staat van rust kunnen zijn, is een passie extra.

Dit maakt het Letterhuis wat het nu is:

EEN PLEK WAAR GESCHREVEN EN GESPROKEN WOORDEN EN DE STILTE DAARTUSSEN MEKAAR ONTMOETEN EN WARMTE GEVEN.

In juni 2020 hebben we dankbaar besloten om na 16 jaar het HORECA deel niet te herstarten en ‘ ‘t Letterhuis 2.0 werd geboren: een ruimere winkel en de opstart van een webshop voor de online kaarten en selectie geschenken.

Wat we behouden hebben is onze “BABBELBANK“: onze comfortabele bank om een babbel te kunnen doen met jou.

Wees van harte welkom in ‘t Letterhuis te Kasterlee of online!